Träna när man är sjuk

Om man känner sig lite frusen eller småsjuk kan det vara klokt att ta det lugnt med träning. Det kan vara klokt att läsa i FYSS om hur det egentligen står till med att träna när man är sjuk. Många gånger kan man ta en promenad eller träna lite lättare bara för att hålla igång. Det är dock inte speciellt klokt att ge sig ut och träna i sitt normala tempo om det brukar vara relativt högt.

Blir konditionen sämre av att inte träna?

Om man är sjuk under en längre tid och man inte kan träna är det så att konditionen försämras. När man väl kommer igång att träna igen blir konditionen bättre snabbt. Att ge sig ut och träna bara för att man inte vill försämra konditionen är mycket dumt. Det kan leda till att man försämrar konditionen än mer och det kan dessutom ta ännu längre tid innan man kommer tillbaka i träning.

Skolidrott och sjukdomar

Ibland kan det vara så att en elev blir förkyld och inte kan delta i skolidrotten. Många idrottslärare vet inte att det är farligt att träna när man är sjuk och därför mer eller mindre tvingas eleven att vara med i alla fall. Det här bör man som förälder inte finna sig i.

Bli sjuk vid en friidrottstävling

Om man tävlar i friidrott kan det såklart vara lite snopet att bli sjuk precis vid en tävling. Om man är riktigt förkyld bör man inte vara med. Om man däremot bara ska göra en kulstötning kan man vara med försiktigt i fall man bara känner sig lite småtrött. Om man ska värma upp och annat tar det dock en hel del på kroppen och det kan vara klokt att man undviker att göra kraftiga ansträngningar bara för en tävlings skull.