Kläder för friidrott och träning

Den som ägnar sig åt träning eller idrott i någon form behöver bra och genomtänkta kläder. Det finns ett mycket stort utbud att välja på med olika sorters träningsshorts för dam och herr, likväl som tröjor och linnen för alla preferenser. Tycke och smak påverkar ofta vad varje individ trivs bäst med, men det finns också en del mer allmängiltiga, men kanske oskrivna regler, för hur det bör se ut för den som till exempel tränar löpning eller annan friidrott.

Bra träningsshorts för damer

Materialet bör vara fuktavvisande och tåligt och passformen följsam och behaglig. Det är viktigt hur sömmar placeras för att inte skava. Den löpare som ska springa längre sträckor kan sätta extra stort värde på det. En irriterande söm hinner bli ett blödande sår efter någon mil i värsta fall. Genomtänkt design är viktig när det gäller träningsshorts för damer.

Stretchiga material är numera det vanligaste och då är det viktigt att materialet inte är så tunt att det blir genomskinligt när det sträcks ut i samband med olika rörelser. Valet av material är alltså otroligt viktigt när det gäller högklassiga träningsshorts för dam av olika modeller. Benen kan vara korta eller lite längre, vad som föredras är ofta en smaksak men passformen måste vara bra både i midjan och över benen. Bra träningsshorts för dam ska nästan inte kännas. Våra träningskläder är därför skapade av kvinnor för kvinnor.

Bli smartare av träning

Med bra träningskläder blir träningen roligare. Lite extra motivation blir det också av att känna till det faktum att man blir smart av träning. , det är faktiskt bevisat.

Supersköna shorts av alla slag

Letar du efter sådana där riktigt supersköna träningsshorts finns det många trendiga och sportiga modeller för dam att välja på.

Hög eller låg midja

Det finns olika midjehöjder på våra shorts. En del har bred och hög midja medan andra är lågt skurna. Prova noga vad som passar på just dig och den sport du utövar. Det är viktigt att shortsen sitter uppe bra utan att för den skull strama på något sätt.

Benlängd och vidd

Det här är i väldigt stor utsträckning en smakfråga. Många föredrar halvlånga, stretchiga shorts som håller in och plattar till medan andra gillar friheten i korta och vida shorts bäst. Något att tänka på här är hur man rör sig när man till exempel springer, om låren riskerar att skava mot varandra kan det vara bättre att ha lite längre shorts.

Enfärgat eller mönstrat

Den designmedvetna kan alltid välja mellan olika mönster och kanske kombinera med en överdel av samma typ för att få en riktigt fin outfit att bära på gymmet.

Med eller utan fickor

För långa löprundor kan det vara praktiskt att ha shorts med fickor på benet. Där kan mobilen och nycklarna få ligga utan att störa själva löpningen. För andra tränings- eller tävlingssituationer är det inte alls intressant med fickor, men valet är fritt. Välj det som passar dig.

Löpning, cykling eller andra sporter

Valet av träningsshorts för dam påverkas naturligtvis också av vilken sorts sport man ägnar sig åt. Cykelshorts är lite riktigt likadana som löparshorts eftersom de är anpassade för helt olika rörelsemönster.