Så har du råd med kläder till friidrotten

Det kan låta som en klagovisa eller snyfthistoria i ett välfärdsland som Sverige att ensamstående föräldrar och fattiga familjer knappt har råd till mat och tak över huvudet i vinter. Tyvärr är det ingen överdrift. Frågan är dock om det överhuvudtaget finns något att göra förutom att dra ner på de vuxnas måltider till en gång om dagen och vända sig till hjälporganisationer för att få mat, hygienartiklar och kläder.

Prova att sälja guld

Vem har guld liggande i byrålådan när man knappt kan betala elräkningen tänker du och kanske har du rätt. Det finns dock en del människor som aldrig har behövt gå igenom smyckeskrin, skåp och lådor i jakt på guldsmycken, äkta pärlor eller dyra klockor att antingen sälja eller panta. Nöden har dock ingen lag och faktum är att det kan vara en riktigt god idé sälja guld som du ändå inte har någon användning för. På diamantbrev.se kan du läsa mer om hur det går till och beställa ett kostnadsfritt och försäkrat brev som skickas hem till dig med posten. Du stoppar ner de gamla, ärvda eller onödiga guldsmycken du inte använder och skickar in dem med hjälp av det förbetalda returbrevet. När smyckena har värderats får du in pengarna direkt på kontot. Guldpriset just nu ligger på 561 kronor per gram så du kan få loss en del pengar.

Köp friidrottskläder till barnen

Pengarna du får in på att sälja guld kan du lägga på mat och kläder till barnen. Det är tyvärr inte ovanligt att just barn från fattiga familjer inte deltar i föreningslivet, helt enkelt därför att det varken finns pengar till medlemsavgifter, utrustning eller kläder.

Hyr ut ett rum i bostaden

Har du inte möjlighet att sälja guld kan du kanske hyra ut ett rum i bostaden till en utbytesstudent. Nu brukar det ju inte vara så att fattiga familjer har mer utrymme än de själva behöver, men det finns annat du kan göra för att ha råd med friidrottskläder till barnen. Köp på loppisar och håll koll på andrahandsmarknaden. Försök skaffa dig en extrainkomst som att fylla i enkäter på nätet. Många bäckar små kan ibland bli en stor å.

Träna friidrott