De vanligaste skadorna

Man kan inte bortse från att det finns en hel del skaderisker inom friidrott. Det allra vanligaste att skada är fötterna. Det förekommer ofta att man stukar sig och det kan göra riktigt ont. När det sker är det klokt att man lindar om foten och lägger den i högläge.

Ledskador

När man hoppar och springer kan det hända att man skadar en eller annan led. Det kan göra ont och smärtan kan sitta i ett tag. Om man inte vet exakt vad det är som har hänt kan det vara klokt att ta det lite lugnt med träningen ett par dagar. Blir det inte bättre är det dags att söka sjukvård. Hos Vårdguiden kan man också läsa mer om vad olika symtom kan vara och hur man bäst blir av med sin smärta.

Att träna med smärta

Det är inte helt fel att vila från träning om man har ont, men det är inte heller rätt att säga att man helt ska sluta träna. Efter en stukning kan man till exempel känna av obehag ett tag och trots det kan man börja träna. Om man har en inflammation i benhinnorna kan det också göra ont att träna men man behöver inte sluta träna. Om man tränar grenar med hopp kan det dock vara klokt att undvika just dem under ett par dagar.

Att träna med en förkylning i kroppen är dock inte alls att rekommendera. Det kan rent av vara livsfarligt. För det första kan man drabbas av en värre förkylning och dessutom kan hjärtat ta stryk. Det vill man inte ska hända. Att träna med smärta är alltså ofta okej, men inte med infektioner i kroppen.