Se till att träningen är rolig

När man tränar gäller det att man alltid ser till att träningen är rolig. Om det inte är kul att träna kommer man inte att bege sig ut och göra det. Men hur kan man göra träningen roligare inom friidrott?

Måste inte vara resultat varje gång

När man tränar behöver man inte sikta på att man ska se tydliga resultat eller förbättringar varje gång. Det är inte förbättringen som räknas utan just att man tränar. Om man bara ska se till hur högt man hoppar eller hur snabbt man springer kommer det snabbt att bli tråkigt att träna om resultaten någon gång skulle utebli.

Träna tillsammans

Ett annat alternativ är att träna tillsammans på olika platser varje gång. Om man är flera som tränar kan man ge varandra tips och beröm under träningens gång. Man kan peppa varandra att fortsätta träna även om det känns lite kämpigt. I vissa grenar kan det dessutom vara säkrast att vara två eller flera om något skulle hända. Det är omöjligt att larma SOS om man själv ligger avsvimmad. Om man tränar höjdhopp eller liknande kan man också behöva medhjälpare för att höja eller sänka ribban.

Bli först med att kommentera

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte.


*